Μάρω Γκούτσια: Το ΜΙΘΕ με έμαθε να μην σταματώ να αναζητώ

Η Μάρω εργαζόταν κατά τη διάρκεια των σπουδών της ως ιδιωτική υπάλληλος στην εταιρία Mothercare & Early Learning Center. Η εξέλιξή της στην εταιρία ήταν ταχύτατη. Ξεκίνησε ως σύμβουλος πωλήσεων στα 19 της και στα 22 της έγινε manager - διαδοχικά σε τρία από τα μεγαλύτερα υποκαταστήματα της εταιρίας στην Αττική ενώ το 2012 έγινε υψηλόβαθμο στέλεχος στην εταιρία, υπεύθυνη τμήματος για 6 υποκαταστήματα ενώ το 2014 προήχθη σε Area Manager! Από το 2013 διδάσκει σε σεμινάρια που οργανώνει η εταιρία για τα στελέχη και τους συνεργάτες της.

Η Μάρω έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μία από τις ξένες γλώσσες που σπουδάζει εδώ και πολλά χρόνια είναι τα ιαπωνικά (έχει μάλιστα λάβει και σχετικό έπαινο από την ιαπωνική πρεσβεία). Σχεδιάζει στο μέλλον να συνεχίσει τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε ένα από τα μεγάλα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας.
Το ΜΙΘΕ είναι το ιδανικό τμήμα για όσους ενδιαφέρονται να οξύνουν το μυαλό τους, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σε διάφορους τομείς, να αποκτήσουν υψηλή ποιότητα σκέψης, ικανότητες λήψης αποφάσεων και δράσης για την πορεία της ζωής τους.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο ΜΙΘΕ απέκτησα βασικές γνώσεις για τις σημαντικότερες και πιο ώριμες θετικές και κοινωνικές επιστήμες και διδάχτηκα την ιστορική εξέλιξή τους. Κατανόησα τη σημασία της αναλυτικής σκέψης, της ευρύτητας στην παιδεία, του πρακτικού και του θεωρητικού τρόπου σκέψης. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι, λόγω του μεγάλου εύρους επιστημών, κατάφερα να κατευθύνω τους στόχους μου με βάση αυτό που μου ταιριάζει, καθώς επίσης να αποκτήσω γερά θεμέλια γνώσεων και κριτικής ικανότητας που θα με βοηθήσουν να τους επιτύχω. Έμαθα τι σημαίνει στρατηγική σκέψη και διαχείριση κινδύνων, μεθόδους τις οποίες χρησιμοποιώ πλέον καθημερινά για να αποδίδω καλύτερα στην εργασία μου, αλλά και για να παραμείνω δυνατή σε αυτή την περίοδο κρίσης που διανύουμε. 
Το ΜΙΘΕ με έκανε να θέλω να γίνομαι όλο και καλύτερη. Με έμαθε να μη σταματώ να αναζητώ, να ερευνώ και να μορφώνομαι, και μου απέδειξε ότι όταν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και μεθοδολογία, όλοι οι στόχοι πραγματοποιούνται.