Κατερίνα-Καλλιστώ Γούναρη: Θα καταλάβεις ότι μέσα σου συντελέστηκε μια εκπληκτική μεταστροφή σκέψης, ότι αντιλαμβάνεσαι με ευκολία μια πολυπλοκότητα, που κάποιοι ίσως να μην υποψιαστούν πότε

Η Κατερίνα- Καλλιστώ Γούναρη τελείωσε το ΜΙΘΕ έχοντας συμμετάσχει στο μεταξύ στο πρόγραμμα Σωκράτης-Έρασμος στην Ιταλία για δύο εξάμηνα. Από τότε έκανε ταξίδια διαρκείας σε Ασία, Βόρεια και Κεντρική Αμερική, Αφρική και Ευρώπη. Έχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους εκ των οποίων ο πρώτος πραγματοποιήθηκε με υποτροφία από το Μεξικανικό Προξενείο στο πανεπιστήμιο του Yucatan στο Μεξικό, στο Quintana Roo. Έπειτα παρακολούθησε το ΠΜΣ του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ. Έχει μεταφράσει από τα ισπανικά ένα βιβλίο του Carlos de Leon de Witt, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα. Σήμερα συνεργάζεται ως travel editor για τα περιοδικά Αθηνόραμα Travel, Icons Traveller και Athens Voice ενώ κείμενά της έχουν δημοσιευτεί και στον ξένο τύπο. Ετοιμάζεται να ξεκινήσει το διδακτορικό της. Μιλά γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και λίγα τούρκικα.
Το ΜΙΘΕ σου διδάσκει ότι αυτό που θέλεις μπορείς να το κάνεις πραγματικότητα. Είναι κάτι σαν γκουρού των φοιτητικών σου χρόνων που λειτουργεί "υπόγεια" και δεξιοτεχνικά. Σου μαθαίνει να ελίσσεσαι για να κερδίσεις, αλλά και για να μάθεις τί είναι αυτό που θες. Σου επιτρέπει να ερμηνεύσεις τα πράγματα με διάφορες οπτικές γιατί σου παρέχει μια μόρφωση τόσο ουσιαστική, σφαιρική και ανοιχτή, η οποία θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμα και αν είσαι από εκείνους που διαβάζουν μόνο στη διάρκεια των εξεταστικών όπως εγώ.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο και υπερβολικό αυτή είναι η δική μου εκτίμηση και η αλήθεια. Σαν βγεις στον πηγαιμό για την αληθινή κοινωνία, πτυχιούχος πια, θα καταλάβεις ότι μέσα σου συντελέστηκε μια εκπληκτική μεταστροφή σκέψης, ότι αντιλαμβάνεσαι με ευκολία μια πολυπλοκότητα, που κάποιοι ίσως να μην υποψιαστούν πότε. Θεωρώ την «κοινωνία» του ΜΙΘΕ ιδιαίτερη, αν και μικρή. Ξεχωρίζουμε. Το διαπίστωσα σε έδρανα με συμφοιτητές από διάφορες χώρες και background. Το επαληθεύω συνεχώς βλέποντας και ακούγοντας παλιούς συμφοιτητές μου να καταλαμβάνουν θέσεις- κλειδιά, τις επιτυχείς επαγγελματικές τους σταδιοδρομίες που σε αριθμό είναι αντιστρόφως ανάλογες με τον αριθμό των αποφοίτων/φοιτητών του. Πιθανολογώ ότι η ζωή μου και η προσωπικότητα μου θα ήταν διαφορετική αν είχα τελειώσει κάποια άλλη σχολή, αλλά μου αρέσουν και τα δύο όπως είναι.