Στάθης Κάσιος: Το ΜΙΘΕ μου προσέφερε ένα σταθερό σημείο ώστε να ξεκινήσω την διεπιστημονική μου περιέργεια και περιπέτεια.

Ο λόγος που ο Στάθης επέλεξε το ΜΙΘΕ ήταν μια πολυδιάστατη και αγνή περιέργεια για τα σημερινά πεδία των πιο σημαντικών επιστημών. Το γεγονός επίσης ότι ήταν επαγγελματίας μουσικός πριν την έναρξη των σπουδών του, τον ώθησε να επιλέξει το τμήμα για τον πλούτο των διαφορετικών μαθημάτων που προσφέρει ώστε να εξασκήσει τόσο το λογικό όσο και το φαντασιακό μέρος του εγκεφάλου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, με μαθήματα όπως Αισθητική, Φιλοσοφία, Μοντέρνα Τέχνη, κ.ά.

Μετά το ΜΙΘΕ με δική του πρωτοβουλία αποφάσισε να εργαστεί στην πολυεθνική εταιρεία Sarantis. Εκεί είχε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει αν οι θεωρητικές γνώσεις που του προσέφερε το τμήμα αντέχουν στην εφαρμοσμένη λογική της αγοράς. Αυτές οι θεωρητικές γνώσεις μάλιστα τον βοήθησαν να προσληφθεί. Την ίδια περίοδο δήλωσε την επιθυμία του να ακολουθήσει ένα εξειδικευμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Σουηδία, στο Jonkoping International Business School όπου και έγινε δεκτός. Σε διάρκεια σπουδών δύο ετών ανέπτυξε περαιτέρω τις βάσεις του ΜΙΘΕ με έμφαση στα Οικονομικά, το Management, το Marketing, και επιλογή μαθημάτων γύρω από Creative & Media Industries. Είχε επίσης την ευκαιρία να τον δεχτούν σε δύο σουηδικές εταιρείες την Isaberg Rapid (Consumer Goods) και Bilda (Artists Management) όπου ανέλαβε να φέρει εις πέρας διάφορα projects που του ανέθεσαν και να συνδράμει ως επιχειρηματικός σύμβουλος.


Τον Αύγουστο του 2010 υπέγραψε με το συγκρότημά του τους Nightfall στην ιστορική εταιρεία από το Los Angeles Metal Blade Records η οποία κυκλοφόρησε τον πιο πρόσφατό τους δίσκο με τίτλο Astron Black & The Thirty Tyrants.


Από το 2011 συμβουλεύει επαγγελματίες και εταιρίες σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο. Είναι γνωστός blogger και ένας από τους δημιουργούς της πρώτης κατεπιλογήν (on-demand) cloud πλατφόρμας για ελληνική μουσική η οποία παρουσιάστηκε και στη διασπορά. Μέσα στο 2013 λάνσαρε τον πρώτο ολοκληρωμένο ψηφιακό χάρτη για τον Ήχο στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Συνεχίζει τις δισκογραφικές του δραστηριότητες πολλές από τις οποίες κυκλοφορούν στην φυσική και ψηφιακή αγορά και συνεχίζει να εμποτίζει τη μουσική του ενασχόληση με τις φιλοσοφικές γνώσεις και ανησυχίες που απέκτησε στο ΜΙΘΕ.
Το ΜΙΘΕ μου προσέφερε ένα σταθερό σημείο ώστε να ξεκινήσω τη διεπιστημονική μου περιέργεια και περιπέτεια. Καθώς προχωρούσα σε βάθος στις μεταπτυχιακές μου σπουδές συνειδητοποιούσα όλο και περισσότερο τη συνεισφορά του τμήματος στα γερά θεμέλια της επιστημονικής μου τριβής, παράλληλα με την αυτοπεποίθηση και τα εφόδια που μου έδωσε για τον εργασιακό χώρο με την ευρεία γκάμα γνώσεων που απέκτησα ως φοιτητής.