Εύη Βαλή: Το ΜΙΘΕ είναι ένα τμήμα που μπορεί να σου προσφέρει πολλά αρκεί να έχεις τη διάθεση να τα πάρεις, να τα αξιοποιήσεις και να τα εξελίξεις

Η Εύη εργαζόταν σε όλη τη διάρκεια των σπουδών της στο ΜΙΘΕ σε πολλά και διαφορετικά επαγγέλματα μέχρι να βρει αυτό που την ενδιέφερε περισσότερο. Μετά την αποφοίτησή της ξεκίνησε να εργάζεται αρχικά εθελοντικά και στη συνέχεια με αμοιβή στην «Έκθεση Κειμηλίων του Τιτανικού» στο Ζάππειο Μέγαρο. Αρχικά εργάστηκε στο κομμάτι του «στησίματος» της έκθεσης, παρακολουθώντας τις συνθήκες έκθεσης και ενημερώνοντας τον υπεύθυνο για οποιαδήποτε αλλαγή και στη συνέχεια ανέλαβε τον τομέα των ξεναγήσεων. Παράλληλα, προσλήφθηκε από τις Εκδόσεις Λυμπέρη. Τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται στα περιοδικά των εκδόσεων ως συντάκτρια. Τα περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί είναι τα 7 Μέρες TV, Τηλεκοντρόλ, Εγώ! Weekly και τα επιστημονικά Focus και Geo. Παράλληλα, άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Exodos και Hilton ενώ πρόσφατα ανέλαβε την αρχισυνταξία του περιοδικού Golf & Leisure. Έχει ξεκινήσει επιπλέον συνεργασία με στούντιο τηλεοπτικών παραγωγών αναλαμβάνοντας την συμπαρουσίαση της μουσικής εκπομπής Onair. Παρά τις πολλές δραστηριότητές της, η Εύη ελπίζει ότι θα μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές της αν και μέχρι τώρα δεν τα έχει καταφέρει λόγω περιορισμένου χρόνου.
Μία αλυσίδα συγκυριών με οδήγησε στα έδρανα του ΜΙΘΕ και δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή που να μετάνιωσα τη φοίτησή μου σε αυτό. Θεωρώ πως είναι ο συνδυασμός των διαφορετικών γνωστικών πεδίων που το κάνουν τόσο ιδιαίτερο και πολύτιμο για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του. Σε αυτό ίσως να έγκειται και ο βαθμός δυσκολίας της περάτωσης των σπουδών μας όμως σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Ένα από τα θετικά του ελληνικού πανεπιστημίου γενικότερα είναι ότι σε μαθαίνει να ψάχνεις· τίποτα δεν έρχεται έτοιμο σε εσένα. Ούτε καν τα βιβλία των μαθημάτων. Είναι όμως κι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα γιατί στον κόσμο που μπαίνουμε με την αποφοίτησή μας δεν υπάρχουν περιθώρια για νωθρότητα.
Κάθε εργοδότης στον οποίο απευθύνθηκα για εργασία είχε αρχικά αρκετές απορίες για το ΜΙΘΕ αλλά μετά τις δικές μου λεπτομερείς εξηγήσεις για τα χαρακτηριστικά και το αντικείμενό του Τμήματος ενθουσιάζονταν όλοι! Το ΜΙΘΕ είναι ένα τμήμα που μπορεί να σου προσφέρει πολλά αρκεί να έχεις τη διάθεση να τα πάρεις, να τα αξιοποιήσεις και να τα εξελίξεις.